Diàlegs interiors, deixar-me brollar, ser jo

Com es fa això? Jo encara no ho sé. Però el més curiós de tot és que tampoc sé si ho vull fer.
Estic a Valls, amb una amiga: Antonia i portem un parell de dies xerrant sobre coses divines i, sobretot, de les més humanes, les dels sentiments més arrelats.
Cap de les dues té menys de 45 anys i això ens dona una certa perspectiva de les nostres pròpies vides. Sobre el que hem viscut, el que hem somiat, el que hem desitjat, però sobretot de tots els prejudicis que hem heretat.
Es podria dir, sens dubte, que les dos hem decidit trencar motlles, tot i que cadascuna ha triat el seu moment d’acord amb les seves circumstàncies i les dos hem recorregut camins molt semblants tot i que la vida no ens va fer coincidir fins fa uns mesos. Però la complicitat hi va aparèixer de seguida.
Ara mateix, fa una estona les dos ens feiem esta pregunta, perquè ens hem anat alliberant de molts prejudicis heretats i fins i tot ens hem deconstruit per tornar-nos a construir sobre el que voliem ser deixant de banda la major part de les coses per a les quals se’ns havia preparat des de nenes?.
Però això te un preu i és la nostra consciència. Aquell espai que ens continua dictant el que està bé o mal i que, en massa ocasions encara ens traiciona buscant referents que ja no ens resulten vàlids.
La nostra ment ha canviat. També ho han fet les nostres vides i les nostres escales de valors, però allà al fons, amagada entre milions de pensaments, records, projectes i il·lusions encara s’amaguen molts missatges que ens obliguen a mirar-nos a l’espill i preguntar-nos allò de: És correcte el que estic fent?
I darrere d’esta pregunta sempre esta amagada la trampa de l’exigència social i, sobretot personal.
No tinc, encara, resposta per a esta pregunta, però del que sí que estic ben segura, és que tant l’Antonia com jo mateixa, un dia deixarem de fer-nos-la, senzillament perquè ja ens haurem alliberat d’eixe pes que encara suportem.
Valls, 18 d’agost de 2010
Ben cordialment,
Tere

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol d'etiquetes

%d bloggers like this: